DGSN: Verkeerspolitie mag zich niet langer 'verstoppen'

marokko
0
18 jul '19
Ook moeten agenten zich te allen tijde professioneel gedragen en hun eigen veiligheid in acht blijven nemen

Wie kent het niet. Je staat niet volledig stil bij een stopbord (je wielen draaien nog), of je hebt niet door dat een uitgestorven plant midden op een kruispunt 'eigenlijk een rotonde' is, en daar staat dan uit het niets een Marokkaanse verkeersagent als ninja naast je om je op de bon te slingeren.

De Marokkaanse nationale veiligheidsdienst (DGSN) heeft nieuwe instructies gegeven aan agenten van de verkeerspolitie. Agenten mogen zich niet langer 'verstopt' opstellen en bestuurders verrassen als deze worden betrapt op een overtreding, meldt dagblad Al Massae.

De instructies komen na het overlijden van een verkeersagent op de route Marina Smir naar Mdiq, de agent werd getroffen door een motorfiets toen deze na het begaan van een verkeersovertreding het stopteken van de agent negeerde en doorreed.

Verkeersagenten nemen binnenkort ook nieuwe apparatuur in gebruik; radars voor snelheidscontrole, breathalyzers en bodycams om gesprekken tussen politieagenten en burgers op te nemen tijdens controles. Deze maatregelen zijn bedoeld voor meer transparantie en om een goede werking van de controles te waarborgen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
verkeerspolitie
dgsn
radar
aanrijding
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi