Opnieuw moskee besmeurd in Duitsland

buitenland
0
18 jul '19
Ook is in de moskee een kopie van de Koran verscheurd

Onbekenden hebben dinsdag een moskee in Munster, West-Duitsland, ontheiligd. De vandalen scheurden pagina's van een exemplaar van de Koran in de Barbaros-moskee van de Turkse Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DITIB).

DITIB-vertegenwoordiger Sebahattin Cigdem zei woensdagochtend dat aangifte is gedaan nadat de vernielingen werden ontdekt. De moskee was begin 2018 ook al eens doelwit van vernielingen.

In de laatste 10 dagen zijn in Duitsland zeven moskeeën aangevallen. Duitsland is de afgelopen jaren getuige van een groeiende haat richting moslims en migranten. De haat wordt aangewakkerd door extreemrechtse politieke partijen die de angst voor de vluchtelingencrisis en het terrorisme uitbuiten.

De Duitse politie registreerde vorig jaar 813 haatmisdrijven tegen moslims. Ten minste 54 moslims zijn in die gevallen gewond geraakt, meestal door aanhangers van extreemrechts. Duitsland, een land met meer dan 81 miljoen inwoners, heeft na Frankrijk de op één na grootste bevolking in West-Europa.

© Anadolu 2019
duitsland
moskee
racisme
vernieling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?