Marrakech: Restaurant onder vuur voor 'discrimineren Marokkanen'

buitenland
9
18 jul 16:05
Het restaurant zou Marokkaanse klanten weigeren ten voordele van buitenlandse bezoekers.
Restaurant Le Salama in Marrakech is het onderwerp van talrijke klachten op sociale netwerken. Op Instagram publiceerde de Marokkaanse vlogster Amira Azouzi onlangs een verhaal over het vermeende discriminerende beleid van het chique restaurant, meldt TelQuel. Amira vertelde over haar ervaring die begon toen ze ongeveer een jaar geleden via Instagram contact had met het management van het restaurant. Het restaurant bood haar een uitgebreid diner aan in ruil voor reclame op haar kanalen op sociale netwerken.

Op de dag van het etentje werd Amira en haar vriend geweigerd, het restaurant zou geen plek meer hebben. Echter werden wel de één na de andere blanke toerist doorgelaten, zonder reservering. Nadat Amira haar verhaal deed bij haar volgers, bleken meerdere mensen dezelfde ervaringen te hebben met ditzelfde restaurant.

Als reactie op alle heisa zegt Nordine Fakir, eigenaar van het restaurant, dat ze weinig Marokkaanse klanten hebben omdat Marokkanen simpelweg niet geïnteresseerd zijn in de traditionele Marokkaanse keuken buitenshuis. "Wij zijn een Marokkaans restaurant met traditionele Marokkaanse gerechten en onze klanten zijn vooral blanke buitenlanders", zegt Fakir. "Marokkanen zijn niet geïnteresseerd in het eten van een tajine.", vervolgt hij.

"We zijn in Marokko, het restaurant wordt gerund door Marokkanen, al het personeel is Marokkaans. Ik begrijp niet hoe, of waarom, we zoiets zouden kunnen doen" zegt de eigenaar van Le Salama. "Er kan verwarring zijn ontstaan ​​doordat klanten weleens koffie komen drinken omdat we ons op Djemâa El Fna bevinden. In deze gevallen leggen we simpelweg uit dat we een restaurant zijn, en geen café", vervolgt Nordine Fakir.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
restaurant le salama
djemaa el fna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi