Mohammed VI aan pelgrims: Eer Marokko tijdens Hadj 2019

buitenland
0
19 jul 10:03
De koning riep Marokkaanse pelgrims op om de Marokkaanse identiteit te eren door "de waarden en beschaving van hun geboorteland te belichamen"
Koning Mohammed VI heeft een brief gericht aan Marokkaanse pelgrims die de Hadj-bedevaart in 2019 gaan uitvoeren, en drong er bij hen op aan om hun land èn waarden positief te vertegenwoordigen. In de brief zei de koning dat hij verwacht dat Marokkaanse pelgrims "individueel en collectief" de "waarden van het vaderland belichamen" en de "beschaving weerspiegelen".

Minister van Islamitische Zaken, Ahmed Taoufiq, overhandigde de brief van koning Mohammed VI bij het vertrek van de eerste groep Marokkaanse pelgrims donderdag op de luchthaven Rabat-Sale.

De koning herinnerde eraan dat zijn brief een jaarlijkse traditie is bij het aanbreken van het Hadj-seizoen om felicitaties over te brengen aan de vrouwen en mannen die naar de heilige plaats vertrekken, en om zijn "oprechte wensen voor een geaccepteerde hadj en het beste van alle beloningen." over te brengen.

"Ik richt mij tot u om u niet alleen te herinneren aan de deugden en goede zeden waar u zich op die heilige plek aan zou moeten houden, maar ook aan de noodzaak om kennis te hebben van de pijlers, verplichte rituelen en gewoontepraktijken met betrekking tot bedevaarten en het bezoek aan het Heilige Huis van de Almachtige, zij het in verband met Tawaf, Sa'y of Wuquf in Arafat," schreef de Koning.

De koning bad ook tot God om de Marokkaanse pelgrims te helpen "deze rituelen en verplichtingen met gemak en op een veilige manier te vervullen". De vorst herinnerde zich de eminente betekenis van de hadj, één van de belangrijkste pijlers in de islam. "De islam heeft de pelgrimage tot één van de pijlers van ons geloof gemaakt. Het doel is om moslims in staat te stellen elkaar te leren kennen, op één plek samen te komen en als broeders en zusters in solidariteit samen te komen om te handhaven wat goed is en om zonde en agressie te vermijden ", leest de brief.

De koning prees ook de inspanningen van Saoedi-Arabië en de gezamenlijke samenwerking tussen Marokko en het Islamitische om de jaarlijkse hadj-ervaring in goede banen te leiden. De koning prees ook het Marokkaanse islamitische ministerie en het personeel, waaronder de minister van islamitische zaken. De monarch zei dat Taoufiq "er alles aan doet om de reis- en accommodatievoorwaarden te verbeteren, zorgen te draqen voor comfort, gezondheidseisen en administratieve behoeften".
© MAROKKO.NL 2019
marokko
mohammed vi
hadj 2019
pelgrim
ahmed taoufiq
mekka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
israël
islamic jihad
gazastrook
afrika cup 2021
palestina
afc ajax
wydad
botolapro
syrië
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi