Festival Zwarte Cross verwijdert bord 'Allah's afbakbar' na ophef

algemeen
148
22 jul 12:11
De Zwarte Cross heeft een bord en een zeil verwijderd nadat teksten hierop voor commotie zorgden. Het was niet de bedoeling om mensen te beledigen met spottende borden op de Zwarte Cross.
Dat laten de organisatoren van het festival maandag weten. Op sociale media kwam veel kritiek op borden met teksten als 'Leve de kleurling' (met een plaatje van een Oempa Loempa-dwerg uit de film Sjakie en de Chocoladefabriek) en 'Allah's afbakbar'.

De organisatoren zeggen dat de Zwarte Cross "pertinent geen plek is voor racisme, discriminatie en respectloos gedrag", maar wel voor satire. "Als wij daarbij een grote groep mensen onbedoeld voor het hoofd stoten, dan laat ons dat zeker niet onbewogen." De aanwezigheid van het bord met daarop de tekst "nog even en dit bord mag ook al niet meer" doet echter blijken dat de organisatie wel degelijk wist dat de provocerende teksten voor ophef zouden zorgen.Het festival, dat van donderdag tot en met zondag plaatsvond, kwam afgelopen weekend ook al in het nieuws nadat een 18-jarige bezoeker op de camping was overleden. Zondag stond de Zwarte Cross uitgebreid stil bij deze gebeurtenis. Op de crossbaan maakten familie en vrienden een rouwronde voor de jongen uit het dorpje Vragender.
© ANP 2019
vragender
zwarte cross
festival
racisme
white privilege
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi