TBS voor ontoerekeningsvatbare Malek F.

algemeen
10
22 jul 15:21
Malek F. , de man die op 5 mei vorig jaar in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, is volledig ontoerekeningsvatbaar.
De daden kunnen hem dus niet aangerekend worden en daarom krijgt hij geen celstraf maar tbs met dwangverpleging opgelegd voor onbepaalde tijd. F. handelde volgens de rechtbank niet uit een terroristisch oogmerk, het Openbaar Ministerie verdacht hem daar wel van. Volgens de rechtbank was de 32-jarige Syriër echter niet van plan "de Nederlandse bevolking bewust vrees aan te jagen".

De rechtbank oordeelde dat F. volledig onder invloed was van zijn psychose en daarom ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Er was een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Psychische problemen
F. stak op Bevrijdingsdag vorig jaar drie willekeurige mannen neer. Hij ging ervan uit dat de politie hem dood zou schieten bij zijn aanhouding. De man had last van wanen, hij dacht dat 'duivelsaanbidders' hem achtervolgden.

F. en zijn familie waren gevlucht uit Syrië. De vader van F. was tijdens de vlucht overleden en F. voelde zich daar enorm schuldig over. Sindsdien zou het bergafwaarts met hem zijn gegaan. Hij had sinds 2015 last van psychische problemen en het ging steeds slechter met hem. De familie van F. klopte al maanden aan bij politie en hulpinstanties omdat ze zag dat het niet goed met hem ging.
© ANP 2019
syrië
den haag
terrorisme
om
malek f
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
terrorisme
gibraltar
iran
verenigde staten
kalamáta
daesh
olietanker
mike pompeo
griekenland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech