Saoedi-Arabië nodigt 200 Christchurch nabestaanden uit voor verrichten hadj

buitenland
0
22 jul '19
De verklaring van het Saoedische ministerie belooft dat de autoriteiten hun best zullen doen zodat de Christchurch-nabestaanden hun hadj "in alle gemak en comfort" kunnen uitvoeren.

Saoedi-Arabië heeft de hadj (pelgrim) aangeboden aan de nabestaanden van de slachtoffers van de terroristische aanslag op de twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, zo meldt Saoedische nieuwsdienst SPA. Het Saoedische ministerie van religieuze zaken, die verantwoordelijk is voor de logistiek inzake de jaarlijkse hadj, heeft instructies ontvangen vanuit het koninklijk paleis om de bedevaart een onvergetelijke ervaring te maken voor de nabestaanden van de Christchurch slachtoffers.

In een reactie op het 'gulle gebaar' van de Saoedische koning Salman, zei sjeik Dr. Abdullatif bin Abdulaziz Al-Sheikh, de Saoedische minister van religieuze zaken, dat het besluit om de Christchurch-nabestaanden in lijn is met de krachtige afkeuring van terreur door Saoedi-Arabië.

Aanslag Een terrorist schoot op 15 maart 50 moslims dood en verwondde tientallen anderen in twee moskeeën waar op dat moment veel gelovigen aan het vrijdaggebed deelnamen. De man gebruikte semi-automatische wapens waar hij een vergunning voor had. Zijn vuurwapens had hij beschreven met namen zoals die van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik, een Servische ridder en een Montenegrijnse generaal die het in de negentiende eeuw opnam tegen het Islamitische Ottomaanse rijk.

De aanslag werd live gefilmd door de verdachte.

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
nieuw-zeeland
christchurch
hadj 2019
nabestaanden
aanslag
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi