Laayoune: Politie op zoek naar dader doodschieten handhavingsambtenaar (video)

buitenland
2
22 jul 16:12
De dood van de 'caid' komt slechts enkele dagen na de massale rellen en plunderingen tijdens vieringen van de overwinning van Algerije op de Afrika Cup
De Marokkaanse politie vond vanochtend het lichaam van de handhavingsambtenaar (caid), in de zuidelijke stad Laayoune in Marokko. Het levenloze lichaam van de man werd gevonden in de buurt van het dienstvoertuig dat door het slachtoffer werd bestuurd. Volgens de lokale autoriteiten van de regio Laayoune-Sakia Al Hamra is de man door schotwonden om het leven gebracht, meldt Maghreb Arab Press (MAP).

De dood van de handhavingsambtenaar komt een paar dagen nadat hooligans en vandalen de straten van Laayoune onveilig maakten tijdens 'vieringen' van de overwinning van Algerije op de Afrika Cup. De relschoppers hebben een ravage achtergelaten in de stad en verschillende brandjes gesticht, waaronder die in een bankfiliaal.


Bij de ongeregeldheden raakten tientallen politieagenten gewond. Het wijdverspreide geweld resulteerde ook in de dood van een 24-jarige vrouw. "Autoriteiten zijn een onderzoek gestart om alle betrokkenen bij deze criminele handelingen te identificeren en te arresteren", leest de verklaring. De politie heeft het lichaam voor autopsie overgebracht naar het regionale ziekenhuis in Laayoune.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
laayoune
agent
dood
caid
afrika cup
can 2019
caf
algerije
rellen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi