Laayoune: Politie op zoek naar dader doodschieten handhavingsambtenaar (video)

buitenland
2
22 jul 16:12
De dood van de 'caid' komt slechts enkele dagen na de massale rellen en plunderingen tijdens vieringen van de overwinning van Algerije op de Afrika Cup
De Marokkaanse politie vond vanochtend het lichaam van de handhavingsambtenaar (caid), in de zuidelijke stad Laayoune in Marokko. Het levenloze lichaam van de man werd gevonden in de buurt van het dienstvoertuig dat door het slachtoffer werd bestuurd. Volgens de lokale autoriteiten van de regio Laayoune-Sakia Al Hamra is de man door schotwonden om het leven gebracht, meldt Maghreb Arab Press (MAP).

De dood van de handhavingsambtenaar komt een paar dagen nadat hooligans en vandalen de straten van Laayoune onveilig maakten tijdens 'vieringen' van de overwinning van Algerije op de Afrika Cup. De relschoppers hebben een ravage achtergelaten in de stad en verschillende brandjes gesticht, waaronder die in een bankfiliaal.


Bij de ongeregeldheden raakten tientallen politieagenten gewond. Het wijdverspreide geweld resulteerde ook in de dood van een 24-jarige vrouw. "Autoriteiten zijn een onderzoek gestart om alle betrokkenen bij deze criminele handelingen te identificeren en te arresteren", leest de verklaring. De politie heeft het lichaam voor autopsie overgebracht naar het regionale ziekenhuis in Laayoune.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
laayoune
agent
dood
caid
afrika cup
can 2019
caf
algerije
rellen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
israël
islamic jihad
gazastrook
afrika cup 2021
palestina
afc ajax
wydad
botolapro
syrië
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi