Korpschef wil discriminatie intern bespreken

algemeen
3
23 jul 10:39
Erik Akerboom, de korpschef van de Nationale Politie, roept alle leidinggevenden binnen de politie op "openhartige gesprekken" te voeren met agenten over discriminatie en seksisme onderling.
Dat laat een woordvoerder maandag weten. De politiebaas doet deze oproep in een e-mail. "De aanleiding voor de mail is dat er nu binnen en buiten het korps over het onderwerp gesproken wordt", zegt de woordvoerder. Akerboom wil dat alle leidinggevenden voor 1 september de resultaten van de gesprekken aan hem doorgeven.

De oproep komt vlak nadat het NRC eerdere deze maand een artikel publiceerde waarin het probleem van discriminatie en seksuele intimidatie bij agenten wordt beschreven. Akerboom trok zich dit erg aan. "Voor ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag is binnen de politie geen plaats" zei hij toen in een persoonlijk blog. Hij wil extra stappen zetten om het probleem aan te pakken. Wel verzette hij zich tegen het beeld dat er overal sprake zou zijn van grensoverschrijdend gedrag. Hij benadrukte daarnaast dat bij de instroom van nieuwe politiemensen vol wordt ingezet op diversiteit.
© ANP 2019
politie
discriminatie
erik akerboom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
mocromaffia
nabil b
saoedi-arabiƫ
jemen
advocaat
ridouan taghi
donald trump
chan2020
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi