Korpschef wil discriminatie intern bespreken

algemeen
3
23 jul '19
Erik Akerboom, de korpschef van de Nationale Politie, roept alle leidinggevenden binnen de politie op "openhartige gesprekken" te voeren met agenten over discriminatie en seksisme onderling.

Dat laat een woordvoerder maandag weten. De politiebaas doet deze oproep in een e-mail. "De aanleiding voor de mail is dat er nu binnen en buiten het korps over het onderwerp gesproken wordt", zegt de woordvoerder. Akerboom wil dat alle leidinggevenden voor 1 september de resultaten van de gesprekken aan hem doorgeven.

De oproep komt vlak nadat het NRC eerdere deze maand een artikel publiceerde waarin het probleem van discriminatie en seksuele intimidatie bij agenten wordt beschreven. Akerboom trok zich dit erg aan. "Voor ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag is binnen de politie geen plaats" zei hij toen in een persoonlijk blog. Hij wil extra stappen zetten om het probleem aan te pakken. Wel verzette hij zich tegen het beeld dat er overal sprake zou zijn van grensoverschrijdend gedrag. Hij benadrukte daarnaast dat bij de instroom van nieuwe politiemensen vol wordt ingezet op diversiteit.

© ANP 2019
politie
discriminatie
erik akerboom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi