Koningshuis reageert voor het eerst op 'scheiding' prinses Lalla Salma

marokko
6
23 jul '19
De geruchtenmolen rond de prinses heeft de afgelopen twee jaar op volle toeren gedraaid.

Het Marokkaanse koningshuis heeft nog nooit gereageerd op geruchten rondom het koningspaar. Ook niet toen prinses Lalla Salma de afgelopen twee jaar lang 'vermist' bleek, kwam er nooit een verklaring over haar afwezigheid.

Lalla Salma was sinds eind 2017 niet meer in het openbaar verschenen en haar afwezigheid viel op toen de koning in Parijs een hartoperatie onderging en ze ontbrak op officiële familiefoto’s die bij zijn ziektebed werden gemaakt. Ook was de prinses niet aanwezig tijdens het staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia, noch tijdens het bezoek van de Britse prins Harry en Meghan Markle.

De afwezigheid wakkerde een hele stroom geruchten aan waarbij zelfs gesproken werd van een scheiding tussen het koningspaar. Het Marokkaanse hof heeft nooit een verklaring gegeven over de 'verdwijning' van Lalla Salma. Maar nu laat het koningshuis er toch wat over los, zij het via Eric Dupond-Moretti, de Franse advocaat van de Mohammed VI.

"De artikelen die suggereren dat het gezin uit elkaar is zijn onwaar", zegt de raadsman in tijdschrift Gala. "De geruchten zijn afkomstig van buitenlandse websites die valse informatie verspreiden met kwade intenties. Maar wees er zeker van dat deze daden een strafbare vorm van laster zijn."

In het Gala-artikel werd de vermissing van de Marokkaanse prinses vergeleken met de recent gevluchte prinses Haya Bint al-Hussein, de vrouw van sjeik Mohammed Al Maktoum, emir van Dubai. Zij zou 'ook' gescheiden zijn, en heeft uit vrees voor haar leven moeten vluchten en onderduiken in de Britse hoofdstad. "Die vergelijkingen zijn op niets gebaseerd, buiten dan het feit dat het om twee prinsessen gaat", aldus Eric Dupond-Moretti.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
mohammed vi
prinses
lalla salma
scheiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi