Palestijnen jagen Saoedische Israël-fanboy Mohammed Saud uit Al Aqsa-moskee (video)

buitenland
40
24 jul '19
De Saoedische blogger zei eerder in mei in een video op Twitter dat hij van Israël houdt en het land graag wil bezoeken

Palestijnen hebben de Saoedische blogger Mohammed Saud uit het gebied van de Al-Aqsa in Oost-Jeruzalem verdreven nadat hij een video plaatste waarin hij zijn liefde en steun voor Israël en haar premier Benjamin Netanyahu uitsprak. In een video zei de blogger afgelopen mei: "Hallo allemaal, ik ben Mohammed Saud en ik kom uit Saoedi-Arabië. Ik hou van Israël"

Op video's op sociale media is te zien hoe de Saoedische blogger met schoenen en andere voorwerpen wordt bekogeld wanneer hij aankomt in Jeruzalem, een door Israël bezet gebied. De blogger wordt gehinderd wanneer hij richting de al-Aqsa-moskee loopt. De woedende Palestijnen slingeren ook scheldwoorden aan het adres van de Saoedische koning naar de blogger.

Op het binnenplein van de al-Aqsa-moskee is ook te zien hoe een kind naar de blogger spuugt. Een andere woedende omstander roept: "Laat Trump jullie Saoedische koning maar goed uitmelken". De Saudi wordt onder meer verhinderd om te bidden in de moskee: "Ga in een synagoge bidden", roept een Palestijn naar hem. De Saoediër verlaat uiteindelijk noodgedwongen de moskee. Video's van Palestijnen die hun woede uiten over Sauds bezoek aan de Al Aqsa-moskee zijn wijdverspreid op sociale media. Veel Palestijnen vinden dat de Saoedische blogger een verrader en een zionist is.

Arabische journalisten in Israël Naast de blogger zouden er ook nog andere Arabische journalisten op bezoek zijn. Saud droeg een traditionele tawb (traditionele kleding in de Golf) en bezocht het land op een door Israël gesponsorde reis. Hij maakt deel uit van een zeskoppige Arabische delegatie van journalisten, georganiseerd door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het Palestijnse journalisten-syndicaat veroordeelt het bezoek van blogger Saud. "De federatie van Arabische journalisten verwerpt alle normalisatie met de zionistische vijand," staat te lezen in een geciteerde verklaring van Al Jazeera.

Saud is niet alleen een pro-Israël blogger maar ook een voorstander van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. In zijn Twitter-bio schreef de blogger: "Alleen Bibi" om ondersteuning voor Netanyahu te tonen.

© MAROKKO.NL 2019
palestina
jeruzalem
mohammed saud
al aqsa
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi