Italië: Marokkaans prostitutienetwerk ontmanteld

buitenland
12
24 jul '19
De verdachten zouden bemiddelen bij het sluiten van nep-huwelijken met als doel de vrouwen legaal het land in te krijgen zodat deze in de prostitutie kunnen werken.

De politie van Nuoro (Italiaans Sardinië) arresteerde woensdag drie Marokkanen, twee vrouwen (60 jaar en 20 jaar) en een 21-jarige man voor het bemiddelen bij het sluiten van nep-huwelijken tussen Italianen en migranten, voornamelijk van  Marokkaanse komaf.

Zodra het nep-huwelijk werd voltrokken en de vrouwen in Italië aankwamen, zouden deze zijn aangezet tot prostitutieactiviteiten gericht op rijke oudere mannen. Aan het hoofd van dit netwerk stond een oude bekende van de Italiaanse politie, een 60-jarige Marokkaanse vrouw die in het verleden al eens is gearresteerd voor prostitutiezaken, zo meldt de nieuwssite l'Unione Sarda.

Het onderzoek naar het clandestiene netwerk begon na een klacht van een ver familielid van één van de jonge vrouwen die naar Italië was gebracht. De politieoperatie nam zes maanden in beslag en resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de drie verdachten.

De politie zette de zaak in een stroomversnelling nadat bleek dat de verdachten plannen maakten om ook meisjes jonger dan 14 jaar op te nemen in hun 'aanbod'. De organisatie werd ontmanteld voordat dit kon plaatsvinden, een 13-jarig meisje was echter al reeds in Italië aangekomen. De politie is bezig met het identificeren van de andere vrouwen die al langer in het netwerk zitten.

© MAROKKO.NL 2019
italie
prostitutie
marokkanen
nep-huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?