Hepatitis C in Marokko: 400.000 geïnfecteerd en 15 doden per dag

buitenland
6
25 jul 10:03
Het aantal Marokkanen dat besmet is met hepatitis C wordt geschat op 400.000, waarvan 5.000 stervende zijn.
De cijfers werden dinsdagavond gepresenteerd tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Anti-AIDS Society in Casablanca ter gelegenheid van de Wereld Hepatitis Dag. Aan de zijlijn van de bijeenkomst zei Mehdi al-Karkouri, hoofd van de Anti-AIDS Society, dat 15 mensen elke dag sterven aan de epidemie, erop wijzend dat de meeste zieken zich niet bewust zijn van het virus totdat hun gezondheidstoestand verslechtert en ze ernstige ziekten ontwikkelen zoals levercirrose of kanker.

De deelnemers van de bijeenkomst, artsen, juristen en patiënten, hebben veel kritiek op het falen van het ministerie van Volksgezondheid om het nationale plan voor de bestrijding van hepatitis van de grond te krijgen. Er wordt als sinds 2016 aan het plan gewerkt. Het plan omvat onder andere de kosteloze behandeling van patiënten tegen Hepatitis C. Critici hebben van de bijeenkomst gebruik gemaakt en het ministerie nogmaals verzocht haast te maken met het plan en de officiële aankondiging te doen op Wereld Hepatitis Dag op 28 juli aanstaande.

In 2017 schatte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat wereldwijd ongeveer 71 miljoen mensen chronische hepatitis C-infecties hebben met 399.000 doden per jaar.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
hepatitis c
epidemie
aids
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi