Huawei: Uitrol 5G in Afrika start in Marokko

marokko
2
25 jul '19
Het Chinese technologiebedrijf Huawei wil van Marokko het eerste Afrikaanse land maken met een internetnetwerk van de vijfde generatie, 5G.
Als het aan Huawei ligt wordt Marokko het eerste Afrikaanse land met 5G internet. Huawei heeft tijdens de jaarlijkse bijeenkomst over het netwerk in Noord-Afrika, vorige week gehouden in Skhirat, onthuld graag voor Marokko te kiezen bij de uitrol van de nieuwe techniek.

"We willen dat Marokko de vijfde generatie internet in Afrika lanceert," zei Chakib Achour, hoofd marketing en strategie bij Huawei Marokko tijdens de conferentie. "Wij zijn de wereldleiders op het gebied van 5G en we willen dat in Marokko 
voortzetten", voegde hij eraan toe. Huawei is niet de enige speler in Marokko voor 5G. In maart ging Ericsson in Marokko de concurrentie aan met het Chinese bedrijf.

Verschillende Marokkaanse telecombedrijven hebben aangegeven klaar te zijn voor 5G. Onder andere telecomboer Inwi, die voor deze technologie heeft samengewerkt met Huawei. Ook Maroc Telecom en Orange hebben aangegeven klaar te zijn om aan het 5G avontuur te beginnen
© MAROKKO.NL 2019
marokko
china
huawei
5g
afrika
ericsson
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi