Marokko veroordeelt Israëlische sloop Palestijnse huizen Jeruzalem

marokko
17
26 jul '19
Marokko verwerpt alle unilaterale acties die de historische en juridische status van Al-Quds kunnen veranderen, zegt de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken
Marokko heeft de sloop van tientallen Palestijnse woningen in bezet Oost-Jeruzalem door de Israëlische regering veroordeeld, meldden lokale media. "Marokko spreekt zijn krachtige veroordeling uit van de sloop door de Israëlische autoriteiten van huizen van Palestijnse burgers in Wadi Homs, ten zuiden van de bezette Al-Quds in Jeruzalem, gelegen in een geklasseerd gebied A volgens de Oslo-overeenkomsten," zei Nasser Bourita, de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, donderdag tegen persbureau MAP.

Sinds maandag ochtend, vertrokken bulldozers, vergezeld door honderden Israëlische soldaten, naar de wijk Wadi Homs in Oost-Jeruzalem en zijn begonnen met het vernietigen van verschillende gebouwen in de omgeving. De Israëlische autoriteiten beweren dat de gebouwen 'zonder vergunning zijn gebouwd'.

Israël houdt Oost-Jeruzalem, waar de Al-Aqsa moskee is gevestigd, illegaal bezet sinds de Arabisch-Israëlische oorlog van 1967, een daad die nooit door de internationale gemeenschap is erkend. In 1980 annexeerde Israël de hele stad en claimde het als de 'eeuwige en onverdeelde' hoofdstad van de zelfbenoemde Joodse staat. Voor moslims vertegenwoordigt Al-Aqsa 's werelds derde heiligste plek, na Mekka en Medina. Joden verwijzen van hun kant naar het gebied als de 'Tempelberg', bewerend dat het in de oudheid de plaats was van twee Joodse tempels. Internationaal recht blijft zowel de Westelijke Jordaanoever als Oost-Jeruzalem beschouwen als bezet gebied.
© Anadolu 2019
palestina
marokko
jeruzalem
israel
nasser bourita
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi