Brazilië: Klopjacht op daders spectaculaire roof (video)

buitenland
0
26 jul '19
In minder dan drie minuten tijd is op de vrachtafdeling van de drukste luchthaven van Brazilië, het vliegveld Guarulhos bij São Paulo, door acht overvallers circa 750 kilo goud geroofd.

Het goud met een waarde van bijna 30 miljoen euro stond op het punt naar Zürich of New York te worden gevlogen. Het is niet bekendgemaakt van wie het goud was. Brazilië is veel gewend wat misdaad aangaat. Er zijn bijvoorbeeld in de eerste vier maanden van dit jaar circa 14.375 mensen door geweldsmisdrijven gedood, ongeveer 120 doden per dag. Bij de spectaculaire goudroof donderdag is geen schot gelost.

De daders arriveerden in twee auto's in de kleuren van de federale politie en ze waren gehuld in politie-uniformen. De voorafgaande avond hadden ze familie gegijzeld van een van de twee mannen die op de luchthaven waren met het verzenden van de vracht. De twee werknemers werden door de zwaar bewapende daders overmeesterd en na de roof meegenomen als gijzelaars.

Gijzelaars vrijgelaten
De daders zijn in het oosten van de metropool in andere auto's overgestapt en hebben de twee gijzelaars vrijgelaten. De politie heeft inmiddels nog drie andere auto's gevonden die door daders zouden zijn gebruikt, inclusief een bestelwagen en een ambulance.

Braziliaanse media herinneren aan een roofoverval in maart vorig jaar op een luchthaven in dezelfde deelstaat, vliegveld Viracopos. Daar roofden vijf zwaar gewapende daders in zes minuten 5 miljoen dollar en mogelijk meer waardevolle spullen die met een Lufthansa-vliegtuig zouden worden vervoerd. Ook daar werd geen schot gelost en raakte niemand gewond. Er zijn nog altijd geen arrestaties verricht in deze zaak.

© ANP 2019
brazilië
são paulo
guarulhos
goud
overval
politie
gijzeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi