Geert Wilders: Na burkaverbod volgende stap hoofddoekverbod

algemeen
22
1 aug 14:53
Dat zegt de PVV-voorman op Twitter
In het onderwijs, openbaar vervoer, ziekenhuizen en overheidsgebouwen is het vanaf donderdag 1 augustus niet meer toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen. Nu het 'burkaverbod' in Nederland een feit is wil de PVV voorman gaan inzetten op een  'hoofddoekverbod', schrijft de PVV-politicus op Twitter.


De PVV van Geert Wilders diende het voorstel voor een burkaverbod in 2005 al in en na 14 jaar is de wet dan toch aangenomen. Het waren de gematigde politieke partijen die de wet uiteindelijk hebben doorgedrukt. In 2006 was er protest toen toenmalig minister Rita Verdonk (Vreemdelingenbeleid en Integratie) aankondigde een algemeen verbod op gezichtsbedekkende kleding te willen. Tien jaar later loodste minister Ronald Plasterk de afgeslankte versie door de Kamer.

Steeds meer Europese landen verbieden gezichtsbedekkende kleding. Onder meer in België, Frankrijk en Oostenrijk is gezichtsbedekkende kleding verboden. Ook in andere landen zie ja dat rechtse politieke partijen een wet initiëren, maar dat uiteindelijk de mainstream politieke partijen jaren later de wet doorvoeren. Ook Wilders ontvangt nu veel bijval op zijn tweet om in Nederland de hoofddoek te verbieden.


'Symbolisch verbod'
Het nieuwe verbod raakt naar schatting 200 tot 400 vrouwen in Nederland die een nikab dragen. De wet lijkt dus symbolisch maar wordt door rechtse politieke partijen gebruikt als opstapje naar strengere en meer ingrijpendere maatregelen. In Denemarken is de burka sinds augustus vorig jaar verboden en Deense extreemrechtse politieke partijen pleiten nu voor een algeheel hoofddoekverbod.
© MAROKKO.NL 2019
geert wilders
burkaverbod
hoofddoekverbod
pvv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi