Zwarte zaterdag op de Franse wegen

buitenland
1
3 aug 6:13
De eerste zaterdag in augustus is traditiegetrouw de drukste dag op de Franse wegen.
Verkeersinformatiedienst Bison Futé verwacht flinke opstoppingen op weg naar het zuiden, maar ook terugkerend vakantieverkeer moet rekening houden met extreme drukte.

De grootste problemen worden voorzien op de A6/A7 (Autoroute du Soleil) tussen Lyon en Orange, de A9 Orange-Montpellier-Barcelona, de A10 van Poitiers naar Bordeaux en vandaar de A62 Bordeaux-Toulouse en de A61 Toulouse-Narbonne. Ook worden lange wachttijden verwacht voor de Mont Blanctunnel richting Italië.

De ANWB raadt Nederlanders aan pas na 10.00 in de auto naar Frankrijk te stappen of pas zondag op weg te gaan. Alternatieve en minder drukke routes naar het zuiden zijn de A20 (Vierzon-Montauban) en de A71/A75 (Orléans-Béziers).

Ook elders in Europa wordt grote drukte op de wegen verwacht. In Duitsland zullen files ontstaan rond Stuttgart, Neurenberg en München en in het noorden bij Bremen en Hamburg. In Oostenrijk moet het verkeer aansluiten op de Fernpasroute in Tirol en de A10/A11 van Salzburg naar Slovenië, met de Karawankentunnel als grootste knelpunt. Verkeer in Zwitserland zal al vanaf vrijdagavond vastlopen voor de Gotthardtunnel.

Dit weekend begint in Italië ook de zomervakantie, dus ook daar wordt het druk, met name op de wegen naar het zuiden en naar de Noord-Italiaanse meren.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
zwarte zaterdag
file
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
afghanistan
iran
syrië
rotterdam
gibraltar
olietanker
daesh
sancties
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech