Vrouw Assad 'volledig genezen van borstkanker'

algemeen
25
3 aug 23:23
Asma al-Assad, de vrouw van de Syrische president Bashar al-Assad, heeft gezegd dat ze "volledig genezen" is van borstkanker na een behandeling van een jaar.
Zij zei dit in een zaterdag uitgezonden interview op de staatstelevisie. "Mijn reis is ten einde (....) God zij dank, ik heb kanker volledig verslagen", zei Assad, die 11 augustus 44 jaar oud wordt. Ze had een kort kapsel en was gekleed in een lange witte jurk. De televisiezender heeft de opnamedatum van het interview niet vermeld.

Operatie
In augustus 2018 werd bekendgemaakt dat de presidentsvrouw borstkanker had en met de behandeling was begonnen. In januari werd ze geopereerd in een militair hospitaal in Damascus. In het interview spreekt Assad, moeder van twee jongens en een meisje, over "lichamelijke uitputting" tijdens haar behandeling.

De in Londen opgegroeide vrouw van Syrische afkomst trouwde in 2000 met Bashar, de omstreden huidige president van Syrië. De burgeroorlog in het land heeft de afgelopen jaren vermoedelijk aan honderdduizenden mensen het leven gekost.
© ANP 2019
londen
kanker
bashar al-assad
damascus
syrië
borstkanker
asma al-assad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
verenigd koninkrijk
iran
hervé renard
psv
syrië
afrika
rashida tlaib
ilhan omar
amerikaans congres
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
afrika cup
rabat
spanje
eredivisie
mohammed vi
moord
daesh