Speeltuin Nijmegen wil moslima met niqab uitzetten

algemeen
10
4 aug 14:26
Een vrouw met een niqab is zondag in de speeltuin De Leemkuil aangesproken door een medewerker wegens haar gezichtsbedekkende kleding.
Een gezellig middagje in een kinderspeeltuin liep niet geheel volgens plan nadat een overijverige medewerkster de moslima aansprak op haar gezichtsbedekkende kleding. De vrouw die de niqab draagt was met familie, waaronder zes kleine kinderen en een baby, naar speeltuin de Leemkuil in Nijmegen, een grote speeltuin waar je een toegangskaartje voor moet kopen. Bij de kassa is niks tegen de vrouw gezegd over haar kleding.

Eenmaal binnen ontstond er echter discussie of het onlangs ingevoerde burkaverbod nu wel of niet geldt in de speeltuin, die gemeentelijk eigendom is. De hulp van de wijkagent werd ingeroepen voor uitleg. In overleg met de politie is vervolgens besloten dat het verbod niet geldt voor de kinderspeeltuin, aldus de gemeente, die excuses heeft aangeboden aan de vrouw. "Het was een heel vervelende situatie", zei een woordvoerster van de gemeente. "De vrouw heeft een vrijkaartje gekregen voor de speeltuin".

Volgens de wet die donderdag is ingegaan, mag er in openbare gebouwen, het openbaar vervoer en zorg- en onderwijsinstellingen geen gezichtsbedekkende kleding gedragen worden.
© ANP 2019
speeltuin de leemkuil
politie
nijmegen
openbaar vervoer
burkaverbod
niqab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
verenigd koninkrijk
iran
hervé renard
psv
syrië
afrika
rashida tlaib
ilhan omar
amerikaans congres
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
afrika cup
rabat
spanje
eredivisie
mohammed vi
moord
daesh