Middelvinger naar agenten pakt duur uit

algemeen
11
7 aug '19
Een man die 700 jonge wietplantjes vervoerde en nog meer dan 10. 000 euro aan boetes had openstaan, is tegen de lamp gelopen doordat hij op de snelweg A2 onnodig links reed en even later met zijn middelvinger naar agenten zwaaide.
Toen zij hem in de buurt van Breukelen controleerden, vonden ze de plantjes in dozen en tassen. Hij had ook geen kentekenbewijs. De man en zijn bijrijdster zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen. Ook het geld en de wiet moesten ze inleveren.

Agenten hadden de man in eerste instantie alleen vanuit hun auto duidelijk gemaakt dat hij rechts moest gaan rijden. Even later kwam hij hen weer inhalen. "De bestuurder hing over de bijrijder heen en zwaaide hevig met zijn middelvinger", beschrijft de politie zijn gedrag. Toen besloten de agenten de man alsnog staande te houden.

De bestuurder verklaarde dat hij met de hennep naar Antwerpen wilde rijden. Hij zei niet te weten dat dit niet mag. Ook de vrouw die met hem mee was, bleek nog openstaande boetes te hebben: ruim 1900 euro. Een stapel bankbiljetten die ze bij zich had, heeft de politie ook in beslag genomen. In totaal ging het om 1760 euro.
© ANP 2019
politie
opmerkelijk
breukelen
auto
middelvinger
wiet
boete
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi