Ajax verlengt contract Ziyech met een jaar

sport
0
9 aug '19
Ajax en Hakim Ziyech zijn het eens geworden over een nieuw contract dat loopt tot de zomer van 2022. De oude verbintenis van de Marokkaanse middenvelder liep af op 30 juni 2021.

De 26-jarige Ziyech kende vorig seizoen een uitstekend jaar bij Ajax. Hij was een van de dragende spelers die ervoor zorgden dat Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. Ziyech werd door de supporters uitgeroepen tot Ajacied van het jaar.

De verwachting was dat hij mede door zijn goede spel op Europees niveau deze zomer een transfer zou maken. Met de contractverlenging lijkt het erop dat de Marokkaanse international nog zeker een seizoen in Amsterdam voetbalt.

Thuis
Ziyech gaf na de winst van de Johan Cruijff Schaal al aan dat hij Ajax niet zomaar zou verlaten. "Ik voel me thuis hier en ruil deze club niet zomaar in." Hij legde een aanbieding van Sevilla naast zich neer en lijkt de Amsterdamse club alleen te willen verlaten voor de absolute top. "We hebben hier een leuk team. Je moet niet vertrekken om te vertrekken. Ik zie wel hoe het loopt, maar tot nu toe heb ik weinig te klagen en speel ik voor Ajax."

Ziyech debuteerde in september 2016 voor Ajax. Sindsdien speelde hij 133 wedstrijden en maakte daarin 42 doelpunten.

Ajax had eerder al de contracten opengebroken en verlengd van andere bepalende spelers David Neres, Nicolas Tagliafico en doelman André Onana.

© ANP 2019
ajax
hakim ziyech
amsterdam
johan cruijff
sevilla fc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi