Noorwegen: Aanlag moskee nabij Oslo

buitenland
48
10 aug 21:15
De vermoedelijke terrorist die schoten loste in het al-Noor Islamic Centre in de buurt van de Noorse hoofdstad is een "jonge blanke man".
Bij de aanslag op het al-Noor Islamic Centre in Bærum in de buurt van Oslo in Noorwegen raakte één persoon gewond. De dader is aangehouden, zei de politie van Oslo zaterdag. Het slachtoffer was een 75-jarig lid van de gemeente, vertelde moskee-directeur Irfan Mushtaq aan het Noorse TV2. 'De man droeg twee geweerachtige wapens en een pistool. Hij brak door een glazen deur en schoot', aldus Mushtaq.
 
De verdachte heeft voordat hij de aanval lanceerde mogelijk ook een familielid gedood, zei de politie. "Een jonge vrouw werd dood aangetroffen op het adres van de verdachte", vertelde assistent-politiechef Rune Skjold op een persconferentie en voegde eraan toe dat de man wordt verdacht van moord.

De verdachte aanvaller leek alleen te hebben gehandeld, voegde de politie eraan toe. "Hij is ongeveer 20 jaar oud, een Noorse burger uit het gebied," vertelde Skjold aan Reuters. De schutter, die kogelwerende kleding en een helm droeg, kon worden overmeesterd door moskeeganger voordat de politie arriveerde.

In de moskee waren op het moment van de aanslag slechts drie mensen waren aanwezig, ter voorbereiding op de zondagse viering van Eid ul-Adha. Naar verwachting zullen zo'n 1.000 mensen het Eid-gebed bijwonen, vertelde moskeewoordvoerder Waheed Ahmed aan Reuters.

Eerder dit jaar implementeerde het islamitische centrum extra veiligheidsmaatregelen na het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeeën waarbij meer dan 50 moslims werden vermoord door een blanke extreem-rechtse terrorist.

In 2011 doodde de anti-moslim neonazi Anders Behring Breivik 77 mensen ​​in de bloedigste aanslag in Noorwegen, de meeste slachtoffer waren tieners van een links jeugdkamp.
© MAROKKO.NL 2019
bærum
noorwegen
politie
moskee
oslo
terreur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi