VS willen beslag leggen op Iraanse tanker

buitenland
5
15 aug 12:06
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij de autoriteiten in Gibraltar een verzoek ingediend om beslag te mogen leggen op de Iraanse tanker Grace 1.
Dat gebeurt op de dag dat de Hoge Raad in Gibraltar een beslissing zou nemen over het vrijgeven van de tanker, die half juli door de Britse marine in Gibraltar aan de ketting is gelegd. Het Amerikaanse verzoek heeft ertoe geleid dat een beslissing is verdaagd, aldus de krant. Volgens de Chronicle heeft opperrechter Anthony Dudley gezegd dat zonder het verzoek van de Verenigde Staten "het schip zou zijn uitgevaren". De kapitein en drie officieren zijn volgens de krant vrijgelaten.

Volgens de Britse krant The Sun zou het schip donderdag worden vrijgegeven. Dat meldde de krant op basis van bronnen uit de directe omgeving van Fabian Picardo, de premier van Gibraltar.

Het Verenigd Koninkrijk legde beslag op de Iraanse tanker omdat het Europese sancties zou hebben geschonden door olie naar Syrië te brengen. Een beschuldiging die door Iran wordt ontkend.
© ANP 2019
iran
verenigd koninkrijk
verenigde staten
royal navy
gibraltar
syrië
fabian picardo
tanker
olie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
afghanistan
gibraltar
verenigd koninkrijk
taliban
syrië
iran
psv
frankrijk
parijs
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
afrika cup
rabat
spanje
eredivisie
mohammed vi
moord
daesh