VS willen beslag leggen op Iraanse tanker

buitenland
5
15 aug 12:06
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij de autoriteiten in Gibraltar een verzoek ingediend om beslag te mogen leggen op de Iraanse tanker Grace 1.
Dat gebeurt op de dag dat de Hoge Raad in Gibraltar een beslissing zou nemen over het vrijgeven van de tanker, die half juli door de Britse marine in Gibraltar aan de ketting is gelegd. Het Amerikaanse verzoek heeft ertoe geleid dat een beslissing is verdaagd, aldus de krant. Volgens de Chronicle heeft opperrechter Anthony Dudley gezegd dat zonder het verzoek van de Verenigde Staten "het schip zou zijn uitgevaren". De kapitein en drie officieren zijn volgens de krant vrijgelaten.

Volgens de Britse krant The Sun zou het schip donderdag worden vrijgegeven. Dat meldde de krant op basis van bronnen uit de directe omgeving van Fabian Picardo, de premier van Gibraltar.

Het Verenigd Koninkrijk legde beslag op de Iraanse tanker omdat het Europese sancties zou hebben geschonden door olie naar Syrië te brengen. Een beschuldiging die door Iran wordt ontkend.
© ANP 2019
iran
verenigd koninkrijk
verenigde staten
royal navy
gibraltar
syrië
fabian picardo
tanker
olie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi