Amerikaanse Democrate mag toch Israël in

buitenland
0
16 aug 16:12
Het Amerikaanse Democratische congreslid Rashida Tlaib mag uiteindelijk toch naar Israël komen, maar heeft er geen zin meer in.
Tlaib had in een brief aan de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om toestemming om haar hoogbejaarde grootmoeder te bezoeken, omdat dat mogelijk de laatste kans zou zijn om haar te zien. Op humanitaire gronden is die toestemming verleend, aldus de krant Ha'aretz. Tlaib is in Detroit uit Palestijnse ouders geboren.

Ze toonde zich vrijdag zo gepikeerd over de manier waarop ze uiteindelijk naar het land van haar voorouders mocht, dat ze woedend bedankte: "Ze leggen me het zwijgen op, ze behandelen me als een misdadigster (..), ik heb besloten dat ik onder deze repressieve omstandigheden mijn gootmoeder niet kan bezoeken (..)."

Israël meldde donderdag dat Tlaib en haar collega Ilhan Omar niet welkom waren in Israël, omdat hun bezoek "was bedoeld om Israël te schaden". Premier Benjamin Netanyahu zei wel dat Tlaib eventueel op humanitaire gronden zou worden toegelaten.

Tlaib en Omar hebben herhaaldelijk kritiek geuit op de Israëlische behandeling van de Palestijnen en zich uitgesproken voor een boycot van Israël.
© ANP 2019
benjamin netanyahu
omar ibn al-chattab
verenigde staten
israël
amerikaans congres
rashida tlaib
ilhan omar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
mocromaffia
nabil b
saoedi-arabië
jemen
advocaat
ridouan taghi
donald trump
chan2020
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi