Hamdok beëdigd als nieuwe premier van Soedan

buitenland
0
22 aug 9:24
Abdalla Hamdok is woensdag beëdigd als premier van Soedan in de overgangsregering van het land.
Hamdok legde de eed af tijdens een korte ceremonie, kort nadat hij was teruggekomen uit Ethiopië, waar hij jarenlang werkte als senior econoom voor de Verenigde Naties. Naar verwachting zal Hamdok volgende week een kabinet vormen. Hij beloofde te werken aan vrede en het oplossen van de economische crisis van het land tot prioriteit te maken. "De diepgewortelde slogan van de revolutie, 'vrijheid, vrede en rechtvaardigheid', zal het programma van de overgangsperiode vormen", zei Hamdok tegen verslaggevers op een persconferentie in de hoofdstad Khartoem.

Eerder op de dag werd generaal Abdel Fattah al-Burhan al geïnstalleerd als voorzitter van de soevereine raad van Soedan. De elf leden tellende raad vormt het overgangsbestuur van het Afrikaanse land na het afzetten van president Omar al-Bashir in april. Militairen zetten de dictator af na groeiende volksprotesten.

De soevereine raad van zes burgers en vijf militairen moet de komende drie jaar de weg bereiden voor een nieuwe burgerregering. Na al-Burhan zijn woensdag ook de tien andere leden formeel aangesteld. De soevereine raad vervangt de militaire overgangsraad die na het verdrijven van al-Bashir in het leven werd geroepen.
© ANP 2019
soedan
khartoem
omar al-bashir
ethiopië
verenigde naties
hamdok
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi