'Israëlische drones neergestort bij Beiroet'

buitenland
3
25 aug 11:08
Een Israëlische drone is in de nacht van zaterdag op zondag neergestort in een door Hezbollah gedomineerde voorstad in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet.
Een tweede drone ontplofte vlak boven de grond. Dat meldt een woordvoerder van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah. Het is voor het eerst in meer dan een decennium dat een dergelijk incident zich daar voordoet. Ook het Libanese leger sprak van Israëlische drones. Het Israëlische leger zegt dat het geen commentaar geeft op buitenlandse berichtgeving.

De tweede drone veroorzaakte enige schade toen het bij zonsopkomst in de buurt van het mediacentrum van Hezbollah in de voorstad Dahiyeh te pletter sloeg, aldus Hezbollah. Israël beschouwt de zwaarbewapende en door Iran gesteunde Hezbollahbeweging als grootste bedreiging over zijn grens. In 2006 vochten zij een oorlog uit waarbij 1200 mensen, vooral burgers, in Libanon werden gedood en 158 mensen in Israël, vooral militairen, om het leven kwamen.

Het incident gebeurde enkele uren nadat Israëlische straaljagers luchtaanvallen hadden uitgevoerd op doelen in Syrië. Die hadden volgens het Israëlische leger tot doel om drone-aanvallen door Iran op Israël te voorkomen. Volgens het Syrische persbureau SANA zijn de meeste Israëlische raketten onderschept.
© ANP 2019
syrië
libanon
israël
hezbollah
iran
beiroet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi