Raketaanval Houthis op Saoedisch vliegveld

buitenland
1
25 aug 22:14
Op het vliegveld in de Saoedische stad Jizan zijn een onbekend aantal doden en gewonden gevallen door circa tien raketten, meldt de Turkse nieuwszender TRT.
Die projectielen zouden zijn afgevuurd vanuit Jemen door Houthi-rebellen. Volgens een zegsman van de rebellen gaat het om tientallen doden en gewonden en was het de "grootste Houthi-operatie met dit type wapens". Volgens de Saoedische nieuwszender SPA zijn zeker zes raketten onschadelijk gemaakt door het luchtafweergeschut. Cijfers over slachtoffers of schade werden niet gegeven.

Jizan ligt in het zuidwesten van Saoedi-Arabië op ongeveer 50 kilometer van de grens met Jemen. Jemenitische Houthi-rebellen voeren de laatste maanden vaker bombardementen uit op doelwitten in Saoedi-Arabië.

De rebellenbeweging heeft al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen. Ook kampt Jemen met een groot voedseltekort. Hoe groot de schade is na de raketaanval is nog niet duidelijk.
© ANP 2019
jemen
saoedi-arabië
jizan
sanaa
turkije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
benjamin netanyahu
verenigde staten
gazastrook
palestina
iran
caf
israel
westelijke jordaanoever
jemen
championsleague
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi