Marrakech: Bouw holocaust homo-monument begonnen

marokko
1
26 aug '19
Het monument ligt ongeveer 26 km ten zuidoosten van Marrakech op weg naar de filmstudio's van Ouarzazate in het stadje Ait Faska, een gebied dat duizenden toeristen trekt.

Initiatiefnemer Oliver Bienkowski, oprichter van de Duitse stichting PixelHelper, onthulde dat de organisatie begon met het inzamelen van fondsen parallel met de lancering van de bouw van het monument. Het doel is om het grootste gedenkteken voor de Holocaust te bouwen in Marrakech, met gelden ingezameld middels een uitgebreide campagne in Israël en Duitsland.

Het monument zal bestaan uit meer dan 10.000 stenen blokken waar bezoekers doorheen kunnen lopen. "We zullen elk land ter wereld op een stenen blok plaatsen". "We hebben een zwarte toren met daarin een oneindig brandende vlam, en we zullen mensen de geschiedenis van de joden in Noord-Afrika tijdens de Holocaust tonen", vervolgt hij. "In het midden van het monument hebben we regenboog gekleurde blokken voor de LGBTQ+ mensen die stierven in concentratiekampen. We willen een replica van de ovens in Bergen-Belsen bouwen, waarin acteurs de gruwelijke scènes die in de crematoria plaatsvonden na zullen spelen."

Bienkowski vertelt ook dat het plan is om meer grond en vastgoed op te kopen rondom het nieuwe Holocaust-monument, om meer onderdelen van een concentratiekamp tentoon te kunnen stellen aan bezoekers. "We zijn van plan om enkele spoorlijnen te bouwen, en er zijn ook plannen om een oude trein naar het monument te brengen."

Niet iedereen is blij met de komst van dit megamonument. Aziz Hanawi, de secretaris-generaal van het Marokkaanse Observatorium tegen de Normalisatie met Israël is van mening dat de zionistische entiteit het Marokkaanse koninkrijk op alle vlakken probeert te infiltreren door misbruik te maken van de herinnering aan de Holocaust.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
holocaust
monument
ait faska
ouarzazate
oliver bienkowski
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi