Israëlische Marokkanen herdenken 60e verjaardag emigratie uit Marokko

marokko
0
26 aug '19
In Israël viert de Wereldfederatie van Marokkaanse Joden deze week het 60-jarig jubileum van hun migratie uit Marokko

In Israël wonen meer dan een miljoen emigranten (en hun nakomelingen) uit Marokko, daarmee de tweede grootste gemeenschap na de emigratie vanuit het Britse gemenebest, valt te lezen in Jerusalem Post. Volgens de Joods-Marokkaanse federatie zijn meer dan 300.000 Marokkaanse joden geëmigreerd naar Israël sinds de jaren 60.

"Zondag, op de vooravond van het jubileum vond een eerbetoon plaats ter herdenking van de 60e verjaardag van massale migratie uit Marokko", zei Sam Ben-Shitrit. Andere evenementen zullen de komende maanden plaatsvinden. Als onderdeel van dit eerbetoon zal in de stad Ramlen, ten zuidoosten van Tel Aviv, een monument voor 43 Joodse slachtoffers van de ramp met het Egoz-schip, worden onthuld.

Ben-Shitrit legde uit dat de cijfers van de Federatie aangeven dat de eerste Marokkaanse Joden zo'n 111 nederzettingen in de Joodse staat hadden gevestigd. Met de steun van de autoriteiten zal de Federatie ook een groot bedrag investeren om "de prestaties van de Marokkaanse Joodse gemeenschap op verschillende gebieden onder de aandacht te brengen".

© MAROKKO.NL 2019
marokko
israel
migratie
gemenebest
jubileum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?