RAM geeft verklaring voor nood-evacuatie vlucht AT750

marokko
1
27 aug '19
Royal Air Maroc (RAM) verbreekt de stilte en geeft na het incident uitleg over de vlucht van het bedrijf tussen Casablanca en Parijs.

Zondag werd besloten tot een noodevacuatie van alle passagiers nadat "rook uit één van de straalmotoren van het vliegtuig leek te komen", staat te lezen in de verklaring. De nationale luchtvaartmaatschappij probeert de menigte te kalmeren na verhitte controverse op sociale netwerken, waarbij passagiers hun angsten en ontevredenheid uitten na de AT750-vlucht die zondag Casablanca met de luchthaven Paris-Orly verbond.

"Royal Air Maroc wil erop wijzen dat tijdens de landing van de vlucht in kwestie de technische diensten van de luchthaven bij het parkeren een vermoeden van rook uit één van de motoren van het vliegtuig kregen" schrijft RAM in een verklaring.

"Daarom heeft de gezagvoerder als voorzorgsmaatregel de noodevacuatieprocedure toegepast die in dit soort situaties voorziet, om de veiligheid van de passagiers en de bemanning van het vliegtuig te garanderen" gaat de verklaring verder. "De 171 passagiers van de vlucht, uitgevoerd met vliegtuigtype B737-800 van Boeing werden zonder incidenten geëvacueerd", zegt het bedrijf, dat in de verklaring ook "de professionaliteit en het reactievermogen van haar bemanning" complimenteert.

Een gevoel van veiligheid dat niet werd gedeeld door de passagiers, volgens de getuigenis van Othman El B., een passagier in het vliegtuig die de video van het incident op Twitter deelde.

"Het vliegtuig was geland en mensen begonnen normaal uit te stappen. Een paar seconden later hoorden we via de radio een stem die nauwelijks hoorbaar was: 'evacueren, evacueren, evacueren'", legde hij gisteren uit aan nieuwsdienst HuffPost. De passagier vertelt dat hij de boodschap van de gastvrouw eerst niet heeft begrepen en dus normaal van boord gaat. Hij realiseert zich pas dat er een probleem is wanneer hij ziet dat werknemers van het bedrijf de nooduitgang proberen te openen, een systeem dat volgens hem niet zou hebben gewerkt. Hij spreekt dan van een "ongeorganiseerde" evacuatie met "noodkreten en gedrang" aan boord. 

Een paar uur later ontvingen passagiers van de vlucht een e-mail van RAM waarin ze zich verontschuldigden voor de vertraging die door de vlucht werd geregistreerd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
ram
parijs
noodlanding
boeing 737
royal air maroc
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?