Kamer: pak drugscriminaliteit harder aan

algemeen
0
28 aug '19
De drugscriminaliteit in Amsterdam moet harder worden aangepakt, en daar moet het kabinet ook meer geld voor uittrekken. Dat stellen partijen in de Tweede Kamer, in reactie op een uitgelekt rapport waar De Telegraaf woensdag over bericht.

Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) heeft een debat aangevraagd. Volgens het rapport De Achterkant van Amsterdam heeft het stadsbestuur de strijd tegen grote drugscriminelen feitelijk verloren. Duidelijk zicht op de hele keten is er niet. Ook is onvoldoende duidelijk hoe het illegaal vergaarde geld in de legale economie terechtkomt, bijvoorbeeld via vastgoed in de hoofdstad.

Kuiken noemt de conclusies "zorgelijk". "Dit rapport is echt heel alarmerend. Dit gaat niet om knuffelcriminelen, maar om keiharde drugsbazen die de baas zijn op straat", aldus Kuiken.

Volgens CDA'er Madeleine van Toorenburg moet "de normalisering van gebruik een halt worden toegeroepen". Ook pleit ze voor een stevige voorlichtingscampagne en een steviger aanpak van gebruikers, door ze de toegang tot festivals te ontzeggen en hogere straffen in te voeren.

© ANP 2019
attje kuiken
amsterdam
criminaliteit
drugs
de achterkant
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi