Marokko: Elektriciteitsproductie stijgt met 25,1%

economie
2
29 aug 15:11
Marokko streeft ernaar om tegen 2020 42% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen te winnen.
In het eerste semester van 2019 steeg de elektriciteitsproductie van Marokko met 25,1%, een toename van 19,1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De gegevens worden verstrekt door de Direction of Studies and Financial Forecasts (DEPF), onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens DEPF zijn de positieve prestaties voornamelijk te danken aan een toename van de particuliere elektriciteitsproductie met 49,1% aan het einde van het eerste kwartaal van 2019, nadat deze een jaar eerder slechts een stijging van 3% had geregistreerd. De implementatie van een nieuwe energie-wet resulteerde in de start van verschillende van elektriciteitsprojecten die zorgden voor een stijging van 64.3%. Door de wet, die in 2010 al was aangenomen, werden hernieuwbare energiebronnen een prioriteit binnen het nationale energetische beleid. De elektriciteitsimport daalde met 92% in het eerste semester van 2019.

Groene energie
Marokko streeft ernaar om tegen 2020 42% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen te genereren. Om zijn hoge ambities te bereiken, heeft Marokko intensief geïnvesteerd in zonne-energie via de op één na grootste zonne-energiecentrale ter wereld, het Noor Ouarzazate-project en de nog te bouwen Noor Midelt I .

Het Noor-Ouarzazate-complex werd gebouwd op een oppervlakte van meer dan 3.000 hectare met een lening van $400 miljoen van de Wereldbank en een extra $216 miljoen van het Clean Technology Fund.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
electriciteit
energie
zonne-energie
noor
ouarzazate
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
houcine ammouta
chan2020
berkane
racisme
eredivisie
halilhodzic
lokaal marokko
psv
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi