Biologisch meel met mogelijk hallucinogenen nog steeds te koop in Marokko

marokko
1
29 aug '19
De meel is in Frankrijk inmiddels teruggeroepen omdat vermoed wordt dat deze sporen bevat van hallucinogene stoffen

De Franse nationale voedingswarenautoriteit (DGCCRF) heeft afgelopen dinsdag een waarschuwingsbericht gepubliceerd en is een terugroepactie gestart. Het betreft pakketten van 500 gram van deze glutenvrije bloem, die "tropische alkaloïden kunnen bevatten die een risico voor de gezondheid van de consument kan vormen", valt te lezen in een verklaring van DGCCRF.

Het product wordt veel geëxporteerd naar andere landen, en is populair in Marokko, waar de meel nog steeds verkocht wordt. Volgens DGCCRF kan "de inname van deze producten veel ongewenste effecten veroorzaken, waaronder hallucinaties, visuele stoornissen en inconsistente spraak", of "droge mond, verwijde pupillen, versnelde hartslag, rusteloosheid, verwarring en desoriëntatie".

DGCCRF deelt mee dat de betreffende partij de vermelding "SARB170419TNB / 24611 DDM in 05/2020" draagt. Geadviseerd wordt om het product terug te brengen naar de winkel en raadt aan om een ​​arts te raadplegen of naar de spoedeisende hulp te gaan zodra eerdergenoemde symptomen zijn vastgesteld.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
frankrijk
meel
besmet
terugroepactie
hallucinogeen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?