Taroudant: Gemeente was gewaarschuwd voor gevaren stadion

buitenland
1
29 aug '19
De tragische dood van zeven mensen, waaronder een 17-jarige jongen, had mogelijk voorkomen kunnen worden. Zeven anderen worden nog vermist.
Anderhalve maand voor de finale van het voetbaltoernooi in het Tizert-stadion waarschuwde Abderahman Achnid, een lokale activist, voor overstromingsgevaar die kan worden veroorzaakt door onweer en regenval.

Hij wees er via een blogpost onder meer op zijn account op Facebook op dat het genoemde gebied, net als de rest van de bergachtige gebieden, werd bedreigd door overstromingen die alle gebouwen en huizen kunnen vernietigen.

Enkele uren voor het tragische ongeluk plaatste Abderahman nogmaals een waarschuwing op Facebook. Dit keer waarschuwde hij mensen om weg te blijven uit dalen, valleien en droge rivierbeddingen. Onder andere de vallei in Taroudant.

Overstroming
Bij de overstroming gisteravond kwamen zeven mannen om het leven nadat het noodlot toesloeg en de droge rivierbedding overstroomde als gevolg van hevige regenval. De tragedie vond plaats in Tizrt in de gemeente Imi Ntiyaret.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
taroudant
overstroming
tizrt
imi ntiyaret
stadion
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
duitsland
hubei
hanau
afc ajax
tweede kamer
moskee
frankfurt
islamofobie
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi