Wilders: rechtszaak moet nu stoppen

algemeen
6
30 aug '19
De rechtszaak tegen Geert Wilders wegens zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak moet worden gestaakt. Dat zegt de PVV-leider in reactie op nieuwe stukken die zijn vrijgekomen na een WOB-verzoek van RTL Nieuws.

Uit de nota blijkt dat er voorafgaand aan de definitieve beslissing tot vervolging overleg is gevoerd tussen het ministerie van Justitie en het Openbaar Ministerie.

"Als dit niet tot het einde van het proces leidt, leven we echt in een bananenrepubliek. Hier is niet de waarheid over verteld", zegt Wilders in een reactie.

Geert-Jan Knoops
Maar daarmee is voor Wilders de kous niet af. Hij overweegt ook de Tweede Kamer te vragen een onderzoek in te stellen naar toenmalig minister Ivo Opstelten. "Ik wil weten of die zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf." Op deze stap wil hij zich wel eerst nog beraden. Daarnaast wil Wilders weten wat anderen binnen de VVD, onder wie premier Mark Rutte, wisten van de zaak.

Wilders' advocaat Geert-Jan Knoops wil daar nog niet op vooruit lopen. "Ik kan de redenering van de heer Wilders goed volgen, ik heb daar begrip voor. Maar ik kan me er nog niet over uitlaten." Knoops geeft aan eerst dinsdag te willen afwachten, dan gaat hij het gerechtshof vragen het hoger beroep op te schorten tot alle stukken boven tafel zijn.

© ANP 2019
geert wilders
pvv
geert-jan knoops
vvd
ivo opstelten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi