Marokko verhoogt gezinsbijslagen naar 300 DH per kind

buitenland
6
2 sep 11:12
De regering verwacht dit jaar 7,8 miljard DH uit te geven aan de toeslagen, een stijging van 5,5 miljard DH ten opzichte van 2018.
Vanaf deze maand zullen werknemers in de particuliere sector die uitkeringen ontvangen van de Marokkaanse sociale verzekeringsbank (CNSS) hun gezinsuitkeringen zien toenemen. Voor maximaal drie kinderen ontvangen ouders vanaf nu 300 DH in plaats van 200DH per jaar, per kind.

Op 25 april hebben de belangrijkste vakbonden van Marokko, de regering en de Federatie van Marokkaanse ondernemingen (CGEM) een sociaal akkoord bereikt over hervormingen, inclusief de verhoging van de CNSS-toeslagen. De verhogingen treden in werking in september, met terugwerkende kracht vanaf juli 2019. Ongeveer 1,12 miljoen CNSS-begunstigden komen in aanmerking voor de gezinstoeslag. Ondanks de verhoogde uitbetalingen gaan de kosten voor werknemers niet omhoog.

CNSS zal ook meer medische kosten dekken dan voorheen. Het vergoedt 100% van medische hulpmiddelen, 90% van de kosten van generieke geneesmiddelen en 70-80% van de kosten voor medische zorg. Het fonds verhoogt ook de maximale uitbetalingen voor bepaalde medische producten, zoals brillen en kunstgebitten.

De overheid hoopt dat verhoogde toeslagen de koopkracht van werknemers in de particuliere sector zullen verhogen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
toeslagen
gezin
cnss
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
mauritanië
caf
rabat
racisme
palestina
amsterdam
israël
zwarte piet
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi