Parijs: Zwembad gesloten na bestorming door burkini activisten

buitenland
1
4 sep '19
Vijftien mensen bestormden het zwembad als ludieke actie tegen het verbod op het dragen van de burkini in het openbare zwembad in de Cour-des-Lions, in het elfde arrondissement van Parijs.

"We zullen baden, we zullen baden! Zelfs als de racisten niet willen, zullen we baden!" riepen de activisten in het zwembad, meldt Le Parisien. Onder de groep activisten zitten vijf moslima's in burkini, maar ook feministische activisten en transgender mannen en vrouwen, volgens AFP.

De ludieke actie van de activisten dwong het management van het openbare zwembad om het gehele bad te sluiten en leidde tot irritatie bij andere zwemmers. Één van de gefrustreerde zwemmers die zijn zwemsessie vroegtijdig moest staken liet bij het verlaten van het zwembad demonstratief zijn geslachtsdeel zien aan de activisten.

Le Parisien nam contact op met de gemeenteraad die het zwembad beheert en vroeg om uitleg naar de exacte regels. "Het is een kwestie van handhaving. De veiligheid en hygiëne voorschriften gelden voor iedereen die met teveel kleding het water in gaat", benadrukt een woordvoerder van de gemeente.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
parijs
zwembad
burkini
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi