Algerije: Presidentsverkiezingen 15 september bekend

buitenland
2
4 sep '19
De verkiezingen zouden aanvankelijk in juli plaatsvinden maar door een gebrek aan kandidaten hebben autoriteiten besloten de verkiezingen uit te stellen

Algerijnse legerchef Gaid Salah kondigde aan dat zijn land naar verwachting op 15 september een datum zal bekendmaken voor de lang verwachte presidentsverkiezingen, melden Algerijnse media. Salah zei ook dat de verkiezingen binnen de wettelijke termijn zullen worden gehouden. Volgens de Algerijnse wet moeten de verkiezingen 90 dagen na de aankondiging worden gehouden.

De aankondiging van Gaid Salah komt te midden van landelijke protesten waarin wordt opgeroepen tot radicale hervormingen in het Noord-Afrikaanse land. De protesten zijn al sinds februari gaande en eisen dat alle elites uit het tijdperk van voormalig president Abdelaziz Bouteflika aftreden. Demonstranten hebben ook om het vertrek van Salah gevraagd.

Salah zei dat de verkiezingen, "die een cruciale mijlpaal zijn in de geschiedenis van Algerije, verdere vooruitgang zullen opleveren op het pad van de totstandkoming van de rechtsstaat".

© MAROKKO.NL 2019
algerije
verkiezingen
gaid salah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?