Spanje: Topatleet Jaouad Tougane weer opgepakt voor diefstal (video)

buitenland
2
4 sep '19
Olympisch topatleet en winnaar van de marathon van Valencia van 2018 werd afgelopen juli al eens gearresteerd. In de afgelopen dagen is Jaouad nog vier maal betrapt op diefstal.

Jaouad is nu inmiddels een bekende bij de lokale politie in Valencia. Jaouad sloeg afgelopen week vier keer toe bij verschillende warenhuizen in Valencia, zo meldt het Spaanse Las Provincias. "Hoewel hij meestal zijn spijt betuigt nadat hij door bewakers is betrapt, is dit inmiddels de tiende keer dat de jonge Marokkaan elektronische producten steelt en met verschillende voorwerpen in de hand vlucht om deze vervolgens te verkopen in de straten van Valencia", leest het artikel. "Op 18 augustus sloeg Jaouad binnen een paar uur twee keer toe in hetzelfde winkelcentrum. Hij stal toen een VR-bril en andere gadgets".

Na één nacht in een politiecel te hebben doorgebracht werd hij weer vrijgelaten. Een paar uur later sloeg hij opnieuw toe in een winkelcentrum en een paar dagen later wordt hij opnieuw gearresteerd voor het stelen van items ter waarde van meer dan €800,- uit een warenhuis. Na meerdere arrestaties voor het stelen van items met een waarde van meer dan €400,- hangt de marathonloper een gevangenisstraf van 6 tot 18 maanden boven het hoofd.

Eind juli werd de atleet uit zijn Spaanse atletiekclub, Athletics Club Playas de Castellon, ontslagen wegens vermeende betrokkenheid bij twee winkeldiefstallen in Valencia. "Vanwege zijn volkomen ongepaste gedrag, dat indruist tegen de waarden van de club besloten wij onmiddellijk het contract met de atleet te beëindigen".

De 27-jarige sportman, geboren in Marokko, woont sinds zijn jeugd in Spanje en maakte al snel furore tijdens sportevenementen, vooral in de 5000m-races waarin hij zich specialiseerde. In 2016 kon hij na opmerkelijke prestaties namens Marokko naar de Olympische Spelen in Rio. Na de Olympische Spelen had Tougane het Marokkaanse Olympische team verlaten. Hij hoopte ooit de Spaanse nationaliteit te verkrijgen.

© MAROKKO.NL 2019
spanje
valencia
kleptomanie
jaouad tougane
atleet
winkeldief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?