Marokko: Aankoop Oekraïens drone-detectiesysteem Bukovel-AD

marokko
0
5 sep '19
De aankoop van het anti-dronesysteem maakt deel uit van moderniseringsplan van het Marokkaanse leger

De Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten (FAR) hebben een contra-dronesysteem gekocht van het type Bukovel-AD, ontworpen door het Oekraïense bedrijf Proximus. Dit systeem staat bekend als een van de modernste systemen in de strijd tegen drones, staat te lezen in een verklaring van FAR.

Het systeem, heeft een detectiecapaciteit van 10-15 kilometer en is zeer effectief in het detecteren van onbemande luchtvaartuigen (UAV's), beter bekend als drones,. en kan GPS / GLONASS-besturingskanalen blokkeren. De drone heeft volgens LiveJournal zo'n $50.000 gekost. Deze nieuwe aankoop maakt deel uit van het plan van Marokko om de militaire uitrusting te moderniseren.

Marokko heeft in 2017 een vijfjarenplan opgesteld om "militaire regionale suprematie" te bereiken door het moderniseren van de uitrusting van het leger, luchtmacht en de marine. Tot nu toe heeft Marokko 20 miljard USD besteed aan deze strategische doelstelling. Het jaarlijkse defensiebudget van Marokko bedraagt ​​momenteel USD 3,5 miljard en zal in 2022 USD 4 miljard bereiken. De belangrijkste wapenleveranciers van Marokko zijn de VS met een aandeel van 53%, gevolgd door Frankrijk met 44% en Italië met 1,4%.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
far
leger
uav
drone
bukovel-ad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi