Marokko: Aankoop Oekraïens drone-detectiesysteem Bukovel-AD

buitenland
0
5 sep 13:11
De aankoop van het anti-dronesysteem maakt deel uit van moderniseringsplan van het Marokkaanse leger
De Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten (FAR) hebben een contra-dronesysteem gekocht van het type Bukovel-AD, ontworpen door het Oekraïense bedrijf Proximus. Dit systeem staat bekend als een van de modernste systemen in de strijd tegen drones, staat te lezen in een verklaring van FAR.

Het systeem, heeft een detectiecapaciteit van 10-15 kilometer en is zeer effectief in het detecteren van onbemande luchtvaartuigen (UAV's), beter bekend als drones,. en kan GPS / GLONASS-besturingskanalen blokkeren. De drone heeft volgens LiveJournal zo'n $50.000 gekost. Deze nieuwe aankoop maakt deel uit van het plan van Marokko om de militaire uitrusting te moderniseren.

Marokko heeft in 2017 een vijfjarenplan opgesteld om "militaire regionale suprematie" te bereiken door het moderniseren van de uitrusting van het leger, luchtmacht en de marine. Tot nu toe heeft Marokko 20 miljard USD besteed aan deze strategische doelstelling. Het jaarlijkse defensiebudget van Marokko bedraagt ​​momenteel USD 3,5 miljard en zal in 2022 USD 4 miljard bereiken. De belangrijkste wapenleveranciers van Marokko zijn de VS met een aandeel van 53%, gevolgd door Frankrijk met 44% en Italië met 1,4%.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
far
leger
uav
drone
bukovel-ad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
berkane
chan2020
houcine ammouta
badr hari
rico verhoeven
gabon
glory kickboxing
eredivisie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi