Ophef in Marokko om tweet AFC Ajax

sport
3
5 sep 16:06
De tweet van Ajax bevat een wereldkaart waarop Marokko staat afgebeeld zonder de Westelijke Sahara
Veel landen bereiden zich momenteel voor op de kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2022 en het EK in 2020. De Amsterdamse club plaatste op haar Twitter-account een infographic van de wereldkaart met een foto van elke Ajax speler en zijn thuisland. 


De kaart toonde echter een grenslijn tussen Marokko en de Westelijke Sahara. Alerte internetgebruikers reageerden op de tweet van Ajax, wezen de club op de scheidingslijn en eisten een correctie.


Het is niet de eerste keer dat een Europese club een verdeelde kaart van het Marokkaanse koninkrijk laat zien. Tijdens de laatste Africa Cup in Egypte wilde de Italiaanse club AC Milan haar speler Franck Kessie veel succes wensen in de wedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust. De club plaatste echter een Marokkaanse kaart zonder de Sahara. Overladen met een golf van kritiek vanuit Marokkaanse zijde, verwijderde de Italiaanse club het Facebook-bericht.

In december 2018 tweette de Union of Arab Football Associations (UAFA) ook een verdeelde Marokkaanse kaart. De kaart liet de voetbalclubs zien die zich kwalificeerden voor de achtste ronde van de Zayed Champions Cup, inclusief Raja Casablanca (RCA) in Marokko. De bond gaf achteraf aan dat het plaatsen van de kaart een ondoordachte fout was en heeft vervolgens de tweet verwijderd, nadat de Koninklijke Marokkaanse voetbalbond (FRMF) de bond daarop aansprak.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
atlasleeuwen
ajax
internationals
sahara
wk 2022
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi