Christchurch: 2 moslims doen mee aan lokale verkiezingen

buitenland
0
6 sep '19
Voor het eerst doen twee moslims mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Christchurch in Nieuw-Zeeland

Zahra Hussaini en Gamal Fouda zijn de eerste moslimkandidaten voor de gemeenteraad in Christchurch, Nieuw-Zeeland, beiden ontvangen veel steun van de moslimgemeenschap.

Gamal Fouda, leraar in het basisonderwijs en werkzaam als imam bij de Al Noor-moskee in Christchurch, had besloten zich kandidaat te stellen na de terroristische aanslagen van 15 maart. Fouda verhuisde in 2003 vanuit Egypte naar Nieuw-Zeeland. Hij is opgeleid leraar in het basisonderwijs en werkt als imam bij de Al Noor-moskee in Christchurch. Fouda was net begonnen met het houden van zijn preek toen de terrorist toesloeg. In zijn moskee stierven 42 moslims. Hij vertelde aan Radio Nieuw-Zeeland (NRZ) dat de terreuraanslagen hem deden inzien dat het nodig was nog actiever te zijn binnen de gemeenschap en samen bruggen te bouwen.

Zahra Hussaini is niet nieuw in de politiek, huidig wijkraadslid in Waimari, zei dat ze blij was met de diversiteit van de kandidaten en gepassioneerd is over het aanpakken van problemen met betrekking tot waterkwaliteit, huisvesting, jeugd en klimaatverandering.

Beide kandidaten hopen de stemmen van minderheden naar de raadstafel te brengen.

© MAROKKO.NL 2019
nieuw-zeeland
christchurch
gemeenteraad
verkiezingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi