Spanje: Nieuwe regels voor onbegeleide reizende minderjarigen

marokko
0
6 sep '19
Sinds 1 september is toestemming van de ouders vereist voor Spaanse minderjarigen die Spanje verlaten, inclusief het oversteken van de grens bij Ceuta en Melilla

Minderjarigen die zonder ouder of voogd reizen moeten sinds 1 september een reisvergunning bij zich hebben bij het verlaten van het land, meldt het Spaanse El Faro de Ceuta.

Naast een geldig reisdocument, zoals ID of paspoort, moeten minderjarigen een ondertekende reisvergunning bij zich hebben. Ouders kunnen het formulier verkrijgen bij de politie, burgerwacht, rechtbank, notaris, gemeentehuis of consulaat. De nieuwe procedure is bedoeld zodat minderjarigen veiliger naar het buitenland kunnen reizen.

De nieuwe procedure is het gevolg van het frequente vertrek van minderjarigen buiten het nationale grondgebied. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in juli de nieuwe procedure uitgegeven om gevallen van ontvoering of mensenhandel te voorkomen. Het initiatief beoogt ook de bescherming van persoonlijke gegevens van minderjarigen te verbeteren.

De Spaanse grondwet verplicht de overheid om de sociale, economische en wettelijke bescherming van minderjarigen te waarborgen. Artikel 39.4 bepaalt dat kinderen de bescherming moeten genieten die wordt geboden in internationale overeenkomsten die hun rechten waarborgen.

© MAROKKO.NL 2019
spanje
marokko
ceuta
melilla
minderjarigen
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi