Spanje: Nieuwe regels voor onbegeleide reizende minderjarigen

buitenland
0
6 sep 15:06
Sinds 1 september is toestemming van de ouders vereist voor Spaanse minderjarigen die Spanje verlaten, inclusief het oversteken van de grens bij Ceuta en Melilla
Minderjarigen die zonder ouder of voogd reizen moeten sinds 1 september een reisvergunning bij zich hebben bij het verlaten van het land, meldt het Spaanse El Faro de Ceuta.

Naast een geldig reisdocument, zoals ID of paspoort, moeten minderjarigen een ondertekende reisvergunning bij zich hebben. Ouders kunnen het formulier verkrijgen bij de politie, burgerwacht, rechtbank, notaris, gemeentehuis of consulaat. De nieuwe procedure is bedoeld zodat minderjarigen veiliger naar het buitenland kunnen reizen.

De nieuwe procedure is het gevolg van het frequente vertrek van minderjarigen buiten het nationale grondgebied. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in juli de nieuwe procedure uitgegeven om gevallen van ontvoering of mensenhandel te voorkomen. Het initiatief beoogt ook de bescherming van persoonlijke gegevens van minderjarigen te verbeteren.

De Spaanse grondwet verplicht de overheid om de sociale, economische en wettelijke bescherming van minderjarigen te waarborgen. Artikel 39.4 bepaalt dat kinderen de bescherming moeten genieten die wordt geboden in internationale overeenkomsten die hun rechten waarborgen.
© MAROKKO.NL 2019
spanje
marokko
ceuta
melilla
minderjarigen
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi