Saoedi-Arabië wil uranium verrijken voor kernenergie

buitenland
17
9 sep '19
De Saoedische minister van energie zegt dat het land van plan is om twee kernreactoren op te zetten
Saoedi-Arabië wilt uraniumproductie en verrijking voor haar geplande kernenergieprogramma, zei de nieuwe minister van Energie, Prins Abdulaziz bin Salman van het koninkrijk maandag. "We gaan er voorzichtig mee verder... We experimenteren met twee kernreactoren", zei hij in Abu Dhabi tijdens het 24e World Energy Congress.

De prins, die pas sinds dit weekend de energiepost bekleed, zei dat Saoedi-Arabië de volledige cyclus van het nucleaire programma wil voortzetten, inclusief de productie en verrijking van uranium als brandstof ten behoeve van energieproductie. De minister zei dat zijn land nucleaire technologie wil gebruiken voor vreedzaam gebruik met het doel de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

In januari zei Khalid bin Saleh Al-Sultan, president van King Abdullah City voor Atomic and Renewable Energy, dat het koninkrijk aanbiedingen had ontvangen van vijf land om twee atoomreactoren te bouwen; de VS, China, Rusland, Frankrijk en Zuid-Korea, kosten zijn geraamd op ongeveer $7 miljard.

Het koninkrijk streeft er naar om tegen het jaar 2020 zo'n 3,45 gigawatt duurzame energie te produceren.
© Anadolu 2019
saoedi-arabie
kernenergie
uranium
kernreactor
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi