NGO's: Israël heeft in augustus 470 Palestijnen vastgehouden

buitenland
0
9 sep 15:49
Volgens het rapport worden 220 minderjarigen en 38 vrouwen nog steeds vastgehouden in Israëlische gevangenissen.
Vorige maand werden zo'n 470 Palestijnen gearresteerd door Israëlische troepen in de bezette Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, melden drie Palestijnse NGO's maandag. "Onder de gedetineerden zitten 50 minderjarigen en 11 vrouwen" staat te lezen in een gezamenlijk rapport dat maandag werd uitgegeven door de Commissie van gedetineerden en ex-gedetineerden, de Palestijnse Prisoner Society en de Prisoner Support and Human Rights Association.

"Onder de gearresteerden zitten in totaal 162 inwoners van het bezette Oost-Jeruzalem", aldus het rapport. "Momenteel tellen de Israëlische gevangenissen 7.500 gevangenen," zeiden de NGO's eraan toevoegend dat 500 Palestijnen momenteel worden vastgehouden door het  Israëlische beleid onder de noemer "administratieve detentie". Op grond hiervan kunnen gevangenen worden vastgehouden voor hernieuwbare periodes van wel zes maanden, zonder aanklacht of proces.

Het beleid van "administratieve detentie" werd voor het eerst vastgesteld door Britse kolonialistische krachten tijdens de Britse mandaatperiode (1923-1948) in Palestina.
© Anadolu 2019
israel
palestina
bezettingsleger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jemen
iran
benjamin netanyahu
islamitisch onderwijs
caf
verenigde staten
saudi aramco
saoedi-arabie
teheran
saoedi-arabië
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi